Rulltårta med jordgubbar och vaniljkräm

Snart är det midsommar! Ibland kan det vara så att man varken har tid eller lust att hitta på en avancerad dessert. Och vet ni, det är faktiskt helt okej. Mer än okej. Här kommer ett recept på en fantastisk och enkel rulltårta som garanterat gör succé på fredag!

Rulltårta med jordgubbar och vaniljkräm

Botten
4 ägg
1,5 dl socker
1 dl durramjöl
1,5 dl tapiokastärkelse
1 msk bakpulver

Vaniljkräm
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 äggulor
3 msk majsstärkelse
1 vaniljstång

200 g Jordgubbar
3 dl grädde
0,5 dl socker

Börja med att göra vaniljkrämen:
Dela vaniljstången och lägg den i en kastrull med grädden och mjölken. Koka upp, ta bort från värmen och låt dra 15 min. Rör i äggulor och majsstärkelse och sjug på svag värme tills krämen tjocknat.
Gör sedan botten:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna, sikta dem över smeten och vänd ner.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda 5 min, 250 grader.
Strö ordentligt med socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd upp kakan på det för att svalna.
Mosa jordgubbarna och blanda med hälften av vaniljkrämen. Bred ut på bottnen och rulla ihop den. Dela i lagom stora bitar och lägg dem ner på ett fat.
Vispa grädden och blanda med resterande vaniljkräm. Klicka eller spritsa ut på rulltårtebitarna.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT