Rosentårta

Visste ni att väldigt många av våra allra finaste sommarblommor är ätbara? Violer, lavendel och rosor är bara några exempel. Här kommer ett riktigt somrigt recept som jag gör av rosorna från min trädgård. Rosor har en ljuv men intensiv smak så överdriv inte mängden rosenvatten. Och använd bara blommor från din trädgård eller ekologiskt odlade om du behöver köpa. Då slipper du få i din onödiga kemikalier.

Rosentårta

Botten
300 g smör
4 ägg
5 dl socker
425 g ljus mjölmix
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
1 msk rosenvatten

Glasyr
100 g naturell färskost
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 g jordgubbar

Rosor till dekorering

Rör ihop ägg och socker ordentligt för hand (vispa inte fluffigt med elvisp).
Blanda bakpulver med mjölmixen och rör i alla ingredienser utom smör till en jämn smet.
Låt smeten stå framme och vila 20 minuter. Blanda sedan i det smälta smöret.
Fördela i 2 springformar.
Grädda ca 30 minuter i 175 grader.

Glasyr
Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem ordentligt.

Låt kakorna svalna helt innan du brer ett lager glasyr på den ena, lägger den andra ovanpå och täcker hela tårtan med glasyr.
Dekorera med rosenblad.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT