Lucka 2: Temperera choklad

Om man vill göra dekor, julgodis eller praliner av choklad är det bra att temperera den. Annars smälter den gärna i rumstemperatur och blir inte lika lätt att hantera. Det här kan också komma till bra användning om ni vill följa min julkalender, vilket jag såklart hoppas att ni vill!

Såhär tempererar man choklad:

Finhacka chokladen.
Värm halva mängden till
48 – 50°C för mörk choklad,
45°C för mjölkchoklad och
45°C för vit choklad.

Rör ner resten av chokladen.
Rör tills temperaturen är 27 – 28°C för mörk choklad,
25 – 27°C för mjölkchoklad och
25 – 29°C för vit choklad.

Värm därefter upp den till
31 – 32°C för mörk choklad,
30°C för mjölkchoklad och
29°C för vit choklad.

Lycka till i köket mina vänner!

4 Comments

  1. Posted on 5 december, 2013 at 12:09 by Sockerdrömmen – Glutenfri magi i köket » Lucka 5: Kakdegstryfflar

    [...] Tips: Temperera chokladen [...]

  2. Posted on 6 december, 2013 at 09:51 by Sockerdrömmen – Glutenfri magi i köket » Lucka 6: Kokoschoklad

    [...] Tips: Temperera chokladen [...]

  3. Posted on 7 december, 2013 at 10:05 by Sockerdrömmen – Glutenfri magi i köket » Lucka 7: Choklad och polkabark

    [...] Temperera chokladen Lycka till i köket mina [...]

  4. Posted on 29 juni, 2014 at 08:30 by Sockerdrömmen – Glutenfri magi i köket » Chokladtoppar med kokossocker

    [...] Temperera chokladen och blanda i oljan. [...]

LEAVE A COMMENT