Lucka 14: Vörtbröd


Foto: Zalli Bagge


Vörtbröd
2 bröd

1 liter filmjölk
500 g ljus mjölmix
500 g grov mjölmix
1,5 dl mörk sirap
5 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 msk salt
0,5 msk pomerans
1 msk mald nejlika
0,5 msk kardemumma
0,5 msk kanel
1 msk ingefära
100 g russin (kan uteslutas)

Blanda alla ingredienser ordentligt med degkrok i maskin, minst 5 min.
Smörj 2 brödformar och fördela smeten i dessa.
Grädda sedan i 2 timmar i 150 grader.

Lycka till i köket mina vänner!

2 Comments

  1. Posted on 17 april, 2014 at 01:59 by Liz Wendel

    Hej!

    Har provat flera av dina recept!! Verkligen en fantastisk sida som jag har lagt i favoriter. Kommer att ha mycket glädje av alla dina recept och tips eftersom vi har många gluten intoleranta i familjen och jag bakar allt bröd och alla kakor själv.
    Kram
    Liz

  2. Posted on 21 april, 2014 at 06:36 by Linda

    Hej!
    Jätteroligt att höra att du gillar recept och sida, stort lycka till med allt bakande!
    Kram!

LEAVE A COMMENT