Lingonkavring

Nu ska jag bjuda på en riktigt godbit!
Det här är min mans favoritbröd och jag kan verkligen förstå varför!

Orginalreceptet kommer från min gammelmorfar, han var bagare under andra världskriget och det finns så otroligt många skatter och guldkorn i hans receptsamling att jag bara måste börja bloggen med ett av dem.

Naturligtvis är det något omarbetat för att bli glutenfritt och jag kan försäkra att det här slår varenda glutenfritt köpebröd i världen!

Lingonkavring

1 Liter filmjölk
500g ljus mix
500g grov mix
1,5 dl sirap
5 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 msk salt
100-150g lingon (kan uteslutas)

Blanda allt ordentligt med degkrok i maskin. Smörj 2 brödformar och fördela smeten i dessa. Grädda sedan i 2 timmar på 150 grader.

Lycka till i köket!

Jag skulle bli otroligt glad om ni ville kommentera eller skicka ett mail med vad ni tyckte om brödet!

14 Comments

  1. Posted on 2 december, 2012 at 01:02 by Anita

    Jättegott bröd dottern som bara har hittat ett glutenfritt bröd att äta tidigare slukar detta bröd. Tack Linda

  2. Posted on 4 december, 2012 at 12:08 by Linda

    SÅ roligt att höra! Och det kommer fler! :)

  3. Posted on 15 januari, 2013 at 05:14 by Catta

    Brödet var super gott! Vår dotter är glutenintolerant hon tycke det var så gott. Vi bjöd hela tjocka släkten på brödet under julhelgen och alla gillade det. Det varken smulade eller blev torrt som alla andra glutenfria bröd.

  4. Posted on 19 januari, 2013 at 06:37 by Linda

    Åh så roligt att höra att ni testat det! Och att det blev uppskattat! :)

  5. Posted on 6 augusti, 2013 at 10:34 by Micci af Klercker

    Är inte glutenintolerant… men blev nyfíken på detta brödet…. så gott, bskar det snart igen. Tack för dina trevliga och goda recept.

  6. Posted on 7 augusti, 2013 at 11:44 by Linda

    Så roligt att höra!! Tack för den fina responsen!

  7. Posted on 11 juni, 2014 at 01:51 by Diane

    Hej!
    och tack för receptet på lingonbrödet!! Jisses va gott det var! måste erkänna att jag var skeptisk, men du hade rätt!! Jättegott!! lägg gärna in fler recept från din gammelmorfar!!

  8. Posted on 15 juni, 2014 at 11:55 by Linda

    Hej! Tack! Med tanke på hur många dåliga glutenfria recept det tyvärr finns så är det inte alls konstigt att du var skeptisk. Roligt att du vågade prova och ännu roligare att du gillade det! :)

  9. Posted on 31 december, 2014 at 09:22 by Kerstin

    Har sökt en hel del för recept på kavring. Var skeptisk till detta recept, men måste säga att det var otroligt gott och kommer troget att bakas i detta hem. Flera som smakat frågar ivrigt efter receptet! Tack för att du delat med dig :-D

  10. Posted on 1 januari, 2015 at 09:22 by Linda

    Tusen tack för de fina orden, Kerstin! Jätteroligt att höra att ni tyckte om det!

  11. Posted on 3 oktober, 2015 at 09:56 by Birgitta Olsson

    Toppengott bröd! Har ätit det med nubbesallad, skaldjursröra eller rätt och slätt med ost. Det bästa glutenfria bröd jag bakat.
    Jag delade upp degen i 3 formar eftersom det jäser upp så mycket. TACK!

  12. Posted on 9 oktober, 2015 at 07:07 by Linda

    Tack så hemskt mycket för den fina kritiken och jätteroligt att höra att du hittat ett bröd du tycker om!

  13. Posted on 12 juni, 2016 at 07:54 by Carina

    Hej!
    Det var ett jättegott bröd, tror du att man kan göra om det så det blir ett vitt bröd genom att byta ut det grova mjölet?

  14. Posted on 14 juni, 2016 at 05:10 by Linda

    Tack! Kul att du gillar det! Du kan absolut byta ut mjölet hur du vill för att göra det fint istället för grovt. Färgmässigt kommer det dock inte att bli ”vitt” men jag antar att det var ett ”fint” bröd du var ute efter?
    Lycka till!

LEAVE A COMMENT