Jordgubbsglass med kokosmjölk

Det är inte alla som kan äta glass med grädde och ägg. Men riktigt somrig och god glass förtjänar man självklart lika väl ändå! Här kommer ett glassrecept till er och till alla som vill testa något nytt till glasspausen mellan baden och sommarlekarna.

Jordgubbsglass med kokosmjölk

2 burkar kokosmjölk
100 g jordgubbar
0,25 dl sockerlag

Sockerlag gör du genom att koka upp lika delar socker och vatten. Koka tills sockret löst sig och låt svalna.

Ställ kokosmjölken i kylen dagen innan du vill göra glassen. Då skiktar den sig. Gröp ur det översta, krämiga lagret och använd bara detta.
Blanda tillsammans med hackade jordgubbar och sockerlag. Kör i glassmaskin eller frys i en rostfri skål. Använder du inte en glassmaskin så ta ut glassen varje halvtimme och vispa i den tills den fryst (Bör ta ca 3 timmar).

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT