Helt vanlig marängtårta

Jag älskar verkligen att experimentera och leka med smaker och kombinationer. Att testa nya och ibland smått galna saker är något av det roligaste som finns!
Men mitt i alla utsvävningar och halvt kaos kan det ibland vara skönt att landa i enkelhet.

Idag bjuder jag på en helt vanlig marängtårta!

Det är absolut inte svårighetsgraden på bakverket som avgör vinnaren vid fikabordet – det här är gott, riktigt barnsligt supergott!

Marängtårta

6 äggvitor
4,5 dl socker
en svätt citronsaft
200g choklad
6 dl grädde
2 bananer

Vispa äggvitorna med citronsaften till skum, tillsätt socker och vispa till hård marängsmet. Rita upp 3 rundlar på bakplåtspapper och spritsa eller bred ut smeten på dessa.
Grädda ca 1,5 h i 110 grader.
Hacka 150g av chokladen, koka upp 1 dl grädde, häll ner den hackade chokladen och rör tills det smält och blivit helt slätt. Ställ tryffeln i kylen eller frysen en liten stund.
Låt bottnarna svalna ordentligt och bred sedan chokladtryffeln över den första.
Vispa grädden (med lite florsocker eller vaniljsocker om du vill) och bred 1/3 av den ovanpå och lägg på nästa botten.
Skiva bananerna och lägg på dem. Hacka resterande choklad, blanda med ytterligare en 1/3 av grädden och bred ovanpå bananerna.
Lägg på den sista marängen och toppa med resterande grädde och dekorera efter tycke och smak.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT