Helt fantastiska och superenkla chokladkakor!

Det här receptet är ett av mina första glutenfria. Det kom till när jag snart upptäckte att förmågan att kunna slänga ihop en god småkaka väldigt snabbt räddade min man undan alla förskräckliga glutenfria köpekakor, eller i vissa fall, en helt tom fikatallrik.

Den har en ordentlig smak av choklad och bara smälter i munnen.
Använder du inte hela degen kan du rulla in den i plastfolie och låta den ligga i kylen i väntan på fikagäster.

Dessutom har du fördelen av den att du kan baka ut vilka former som helst och sedan med fördel dekorera med kristyr, glasyr och/eller strössel!

Jag gjorde vanliga runda till kaffet idag, nästa gång får det nog bli jultema på dem.




Chokladkakor ca 50 st

200g smör
200g socker
350g ljus mix
50g kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker

Blanda alltihop i maskin en stund tills degen går ihop och blir smidig. Den ska gå att hantera, knåda och kavla.

Använd lite mix när du kavlar ut om du behöver, men inte för mycket! Degen är lätt att arbeta med ändå.

Tryck ut kakor med formar, lägg dem på bakplåtspapper och grädda beroende på storlek 6-10 min i 175 grader.


Lycka till i köket mina vänner!

2 Comments

  1. Posted on 21 november, 2012 at 09:01 by Malin

    Åh, men hur menar du att man får degen att ligga kvar i kylen tills fikagästerna kommer? Här hemma vet jag iaf en liten kille som hade hunnit ät upp den innan ;)

  2. Posted on 23 december, 2013 at 10:23 by Sockerdrömmen – Glutenfri magi i köket » Lucka 23: Fryst pepparmyntscheesecake

    [...] g chokladkakor 75 g [...]

LEAVE A COMMENT