Havrecookies med vit choklad och blåbär

Just nu är det hårt arbete med boken som gäller och snart kan vi släppa på lite mer detaljer om den också.
Idag tänkte jag bjuda på en av skatterna du kommer att kunna hitta i den.
Det är en superenkel kaka som är försvinnande god på kakfatet. Passar även utmärkt att slänga ihop om du har gäster på väg och du inte har tid att stå länge i köket.



Havrecookies med vit choklad och blåbär ca 32 st

200g smör
2,25 dl socker
5 dl havregryn (ren havre)
2 dl havremjöl (av ren havre)
1 tsk hjorthornsalt
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
1 dl torkade blåbär (tips: tranbär är lika underbart gott i kakan)

Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i havregryn, havremjöl, hjorthornsalt, bikarbonat och vaniljsocker till en jämn deg. Blanda sist i den hackade chokladen och de torkade bären.
Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda ca 12-14 min i 175 grader.


Lycka till i köket mina vänner!

1 Comments

  1. Posted on 22 april, 2013 at 04:20 by Anders

    Riktigt goda kakor, rekommenderas starkt

LEAVE A COMMENT