Granola

Att de glutenfria müslisorterna i affären är både torra och tråkiga är väl ingen nyhet. Att det däremot är lika enkelt som gott att göra sin egen kanske inte är lika välkänt. Här kommer ett recept på rostad müsli, eller granola, som jag använder mycket och som är lätt att variera. Prova med olika gryn och frön, torkade frukter m.m. Bara fantasin sätter gränserna. Jag brukar byta ut vattnet mot äppelmust som passar bra ihop med kanelen och torkar du äppelbitar och blandar i blir det ännu godare. Citronjucie ger en annan twist på den. Jag föredrar müsli som inte är söt men honung kan också blandas i för den som vill.

Berätta gärna om din favoritblandning!

Granola / Rostad müsli

4 dl rena havregryn
1 dl kokos
1 1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1 dl vatten
1 msk kanel
1 dl russin
1 dl torkade tranbär

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, kokos, solrosfrön, pumpafrön och linfrön i en skål. Blanda vatten och kanel och häll i skålen med gryn och frön. Blanda väl och bred ut på en plåt. Rosta i ugnen 20 min och rör runt i blandningen några gånger under tiden. Blanda sedan med den torkade frukten.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT