Fudgebrownie med vit chokladfrosting och polkagris





Fudgebrownie med vit chokladfrosting och polkagris

Brownie
150g smör
100g mjölkchoklad
3 äggvitor
1 ägg
200g socker
60g majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker

Frosting
100g vit choklad
100g philadelphia

+polkagrisar att stö ovanpå

Smält smöret. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Fortsätt vispa och häll i sockret.
Sänk hastigheten till lägsta och rör i majsstärkelse, vaniljsocker och ägget.
Sist rör du i smör/choklad.
Häll smeten i en springform och grädda ca 30 min på 175 grader.

Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen.
Frostingen gör du genom att smälta vit choklad i vattenbad, låta den svalna en smula och sedan vispa på hög hastighet med philadelphia.

Sedan tar du fram den största hammare du har (Eller valfritt påhittigt tillhugge), lägger polkagrisarna i en platspåse och lindar in den i en handduk. Sen är det bara att gå lös!
Jag brukar banka på golvet (för minst ljud) och lägga en skärbräda i trä (för att skydda golvet) mellan.

Strö polkagrisarna över frostingen och gör sedan succé till fikan, den här kakan är fantastisk!

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT