Fröknäckebröd

Det cirkulerar många varianter på denna omåttligt populära typ av knäckebröd. Med all rätt. Mitt recept kommer från min kära granne och eftersom jag hittills inte lyckats få en omgång att bli kvar längre än ett dygn här hemma vore det oförlåtligt att inte dela med sig.
Så, tusen tack till Annika och håll till godo!

Fröknäckebröd

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 – 1 tsk salt
2,5 dl kokhett vatten
1/2 dl olja

Blanda de torra ingredienserna, häll i det kokande vattnet och oljan och rör om ordentligt. Häll ut halva smeten på ett bakplåtspapper och andra halvan på ett annat. Ta ett tredje bakåplåtspapper och lägg ovanpå smeten och tryck sedan ut så tunt som möjligt.
Skåra så stora bitar som du vill ha med en vass kniv och lätt hand.
Vill man så häller man på lite flingsalt eller krydda innan man gräddar i 65 min 150 grader.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT