Drömmar

Nu har snön lagt sig med sitt vita tjocka täcke även hos oss här på västkusten. Det är inte mycket som slår en förmiddag med bus och pulkaåkning med barnen. Och självklart, när man är sådär härligt trött och rosig om kinderna bjuds det varm choklad och något gott till.

Idag har jag valt drömmar. Drömmar var min mammas paradkaka och hon älskade precis som jag, inte bara att busa i snön utan även fikapauserna. Att sitta lutad mot husväggen i solen med en kopp kaffe och bara njuta. En dag precis som den här.

Därför passar det väl extra bra att tänka lite på henne och bjuda er på ett underbart gott recept på drömmar. Håll till godo!


Drömmar ca 40st
100g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
2 msk fiberhusk
1 tsk hjorthornsalt
5 dl ljus mix

Rör ut fiberhusken i oljan och låt den svälla en stund (ca 10 min). Rör smöret, sockret och vaniljsockret pösigt.
Tillsätt oljan och rör till en jämn smet. Blanda i mjöl och hjorthornsalt och arbeta ihop till en deg.
Rulla små bollar av degen och ställ dem i kylen en liten stund. Lägg dem sedan på bakplåtspapper och grädda ca 18 min i 150 grader.


Lycka till i köket mina vänner!

6 Comments

 1. Posted on 13 december, 2012 at 01:44 by Erica

  Hej! Vilken fin blogg du har! Jag blir så sugen på att testa dina recept : ) Vilken mjölmix bakar du med? Själv använder jag alltid finax röda.

 2. Posted on 17 december, 2012 at 11:00 by Linda

  Hej! Tack :D Testa på! Och kom mer än gärna med kommentarer på hur det gick/vad du tyckte sedan! För det mesta använder jag mig av egenblandad mjölmix men det är upp till var och en vad man föredrar!

 3. Posted on 30 september, 2013 at 09:30 by jenny

  Hej! Fick bara höra om din blogg idag, spännande.. Hörde du hade släppt en bok också kul =) Jag undrade också vilken mjölmix du använder. Finns ju massa olika.. Har du skrivit exakta mjölsorten i boken eller står det bara mjölmix? Kram

 4. Posted on 30 september, 2013 at 09:37 by Linda

  Hej! Vad roligt att du hittade hit :) Och ja, boken släpptes precis nu i dagarna. I boken står angivet ”ljus mjölmix” i de recept som använder sig av mjölmix (det är inte alla) och anledningen till det är, som jag skrivit i början av boken att det finns så många olika att välja mellan. En del vill/ vill inte ha stärkelse eller mjölk i t ex. Det går ju också bra att blanda egen mjölmix!

 5. Posted on 12 april, 2014 at 05:44 by Waneleha/HelenaW

  För några dagar sedan så bakade jag ditt recept på drömmar, de blev en hit, fast jag trodde att jag skulle misslyckas först. Att få sockret och smöret pösigt var det första, som jag inte lyckades med. Sedan tog jag finax blåa men hade inte i fullt 300gr, då det inte gick bra att rulla bollar, men jag fick ihop dem och gräddningen blev perfekt. Tog med till jobbet då jag har en kollega som också har glutenintolerans. De andra som ville smakade också.

 6. Posted on 21 april, 2014 at 06:38 by Linda

  Roligt att höra att det blev en hit! Drömmar kan vara lite knepigt, det tar en lång stunds bearbetning av degen för att den ska gå ihop (gäller ju även med glutendegen) men är så väl värda besväret! Det är helt klart en av mina favoriter!

LEAVE A COMMENT