Digestivekex

Digestivekex passar lika bra till ostbrickan och mellanmålet som till botten i en cheesecake. Här kommer ett riktigt bra recept!


Foto: Zalli Bagge

Digestivekex
ca 35 st

150 g smör
1 dl grädde
1 msk rårörsocker
1 tsk salt
1 ½ dl ren havre
2 ½ dl rent havremjöl
120 g ljus mjölmix
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver

Smält smöret. Tillsätt grädde, socker, salt, havregryn och havremjöl. Blanda bikarbonat och bakpulver med mjölmixen och rör ihop med havresmeten till en fast deg. Arbeta den gärna i maskin. Kavla ut bitar av degen och tryck ut kex med en kakform. Grädda ca 12 min i 200 grader.

Lycka till i köket mina vänner!

4 Comments

  1. Posted on 8 oktober, 2013 at 11:03 by Klara

    Mums! Testade göra domma och det blev jättebra :D

  2. Posted on 13 december, 2013 at 12:08 by Åsa

    1 1/2 rent havre mjöl, ska det vara 1 1/2 dl? Testade att göra dessa idag men blev inte bra, degen blev jätte lös så fick tillsätta väldigt mkt mjöl, vad kan ha blivit fel? Undrar även om Earl Gary kexen ska bli spröda eller mer ”mjöliga”? Smaken på dem är underbar men får inte till konsistensen på dem, har du något tips? Vilket märke på mjölmix kör du på?:) tack på för hand. / Åsa :)

  3. Posted on 13 december, 2013 at 10:52 by Linda

    Hej!
    Jag har upptäckt att tryckfelsnisse varit i farten i boken och det står 1 1/5 havremjöl. Den rätta mängden är 2 1/2 dl. Jag ber självklart tusen gånger om ursäkt för detta!!
    Jag gör oftast min mjölmix själv.
    Lycka till!

  4. Posted on 29 oktober, 2014 at 11:21 by Sockerdrömmen – Glutenfri magi i köket » Kanelcheesecake med varm hallonsås

    [...] 1/2 sats Digestivekex [...]

LEAVE A COMMENT