Citronbrownie

Oavsett om du är en citronfanatiker som jag eller bara är sugen på ett alternativ till den klassiska kladdkakan eller brownien att bjuda på så passar den här citronbrownien perfekt!
Den har en härligt mjuk, lagom fluffig och lite kladdig konsistens och ihop med citronglasyr och rostad kokos känns den lyxig trots att den är vansinnigt enkel att vispa ihop.
Så fram med förkläde och springform och ge den ett försök med en gång tycker jag!

Citronbrownie

175g smör
3 dl socker
3 ägg
3 dl fin mjölmix
finrivet citronskal från 2 citroner
0,5 dl citronsaft
1/2 tsk salt

Glasyr
2,5 dl florsocker
2 msk citronsaft
finrivet skal från 1 citron

0,75 dl kokos

Vispa ihop ägg och socker. Rör sedan ner smöret (rumsvarmt) till en jämn smet. Efter det rör du i mjölmixen och sist citronen och saltet.
Häll smeten i en springform och grädda i 30 min, 175 grader.
Låt kakan svalna innan du gör glasyren.
Rosta kokosen i en stekpanna på hög värme (rör så att den inte bränner!)
Blanda ihop glasyren och bred över kakan. Strö den rostade kokosen över.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT