Chokladtoppar med kokossocker

Kokossocker är för mig en ny bekantskap och jag var lite nyfiken på hur man skulle kunna använda det. Sockret har en mycket aromatisk, blommig smak, lite åt karamellhållet. Jag testade att göra chokladtoppar av en varmvispad maräng på det och det blev supergott!

Chokladtoppar med kokossocker

Börja med att göra kexbottnar.

Kexbottnar
1 ägg
1/2 dl socker
60 g ljus mjölmix
1 msk olja

Blanda ihop ingredienserna och grädda smeten i ett rånjärn. Medan de fortfarande är varma tryck ut rundlar med en utstickare (tex ett glas funkar också).

Gör sedan marängsmeten och spritsa den över rundlarna.

Maräng
2,5 dl kokossocker
0,5 dl vatten
1 dl vit sirap
1,5 msk glykos
4 äggvitor
En nypa salt
2 tsk vaniljsocker

Koka upp socker, vatten, sirap och glykos och låt koka i ca 8 min. Ställ grytan åt sidan. Vispa äggvitorna med en nypa salt till maräng. Fortsätt vispa och häll sakta i sockerblandningen. Rör sist i vaniljen. Låt svala helt.

Ställ sedan topparna kallt så att de stelnar till något.
Doppa dem sedan i choklad.

Chokladöverdrag
75 g mörk choklad
10 g olja

Temperera chokladen och blanda i oljan.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT