Champagnemarinerad salsa på jordgubbar och äpple

Idag tänkte jag bjuda på receptet till en av sommarens godaste desserter. Eller, det är inte skrivet i sten att det här är en dessert, använd den som du vill! Minska på sockret så passar den kanon som tillbehör till grillkvällen, servera den ihop med en brownie eller med en enkel vaniljglass.

Jag har gjort den här salsan med ett flertal olika Champagner och vill understryka vikten av att välja en söt Champagne. Syrlig Champagne skär sig något vansinnigt ihop med jordgubbar. Jag har fått absolut bäst resultat med Vazart-Coquart & Fils men det är givetvis en smaksak.

Champagnemarinerad salsa på jordgubbar och äpple

3/4 liter jordgubbar

1 grönt, syrligt äpple

2 msk farinsocker

3 msk söt Champagne

1 vaniljstång

Skär jordgubbar och äpple i mindre bitar. Lös upp farinsockret i Champagnen och blanda väl med frukten. Skär vaniljstången på mitten och lägg den i mitten av röran. Lägg i en burk med tätt lock och låt stå i kylen ett par timmar (gärna över natten) för att ta ordentlig smak.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT