Havre och hallonrutor

Havre och hallonrutor

120g rent havremjöl
1 dl farinsocker
85 g smör
1,5 dl rena havregryn
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk salt

Fyllning
200 g hallon
0,5 dl farinsocker
1 msk smör
2 msk pressad citron
0,5 msk rivet citronskal
0,5 tsk kanel
10 g rent havremjöl

Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Platta ut lite drygt hälften av den i en form (tex en pajform/ugnsform/mindre plåt) som du lagt bakplåtspapper i botten av. Grädda knappt 15 min i 175 grader.
Blanda ihop fyllningen och bred över formen. Lägg ut resten av degen över så jämt som möjligt. Grädda ytterligare 35 min på samma temperatur. Skär i rutor när kakan svalnat.

Lycka till i köket mina vänner!

0 Comments

No comments yet

LEAVE A COMMENT